Ingrediente:
- aluat de foietaj;
- mere;
- scortisoara, zahar, zahar vanilat, rom;
Cantitatile sunt "dupa ochi" in functie de preferintele fiecaruia.
Preparare:
Am taiat merele cubulete marunte si le-am amestecat, dupa gust, cu zahar, scortisoara si cateva picaturi de rom.
Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri de aproximativ 5x10 (eu l-am luat deja feliat din Kaufland).
Pe jumate de foaie punem merele (incercati sa le stoarceti de siropul pe care l-au lasat) si pliem peste mere jumatatea goala de aluat. Presam bine marginile cu o furculita (ca sa se lipeasca bine marginile) si le intepam din loc in loc cu o furculita.
Punem pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu un galbenus amestecat cu zahar vanilat.
Introducem tava la cuptor pentru 15-20 min., initial (5-10 min) la foc mai mare (220 grade) si apoi la 180 grade. Pentru ca fiecare cuptor coace in mod diferit, e bine sa mai verificati din cand in cand stadiul de coacere, dar fara a deschide cuptorul.
Cand ajung sa se rumeneasca frumos, scoatem tava din cuptor si, daca ne plac mai dulci, le pudram cu putin zahar pudra.
Sfat:
- daca merele sunt mai zemoase, inainte sa puneti merele, presarati putin gris peste aluat ... va absorbi sucul in exces si aluatul va creste frumos. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu