Zilele trecute am venit seara de la serviciu si frigiderul meu era ... gol, asa ca am facut repede o mancarica cu pui si fasole galbena. A iesit foarte buna, desi a fost facuta in mare graba.
Ingrediente:
6 pulpe de pui (eu am folosit ciocanele, dar puteti folosi si piept, aripioare etc.);
1 borcan de fasole galbena/verde (750 g)
1 morcov;
1 ardei;
2 cepe mai mici;
6-7 catei de usturoi;
1-2 linguri de faina;
3-4 linguri de smantana;
cateva linguri de ulei;
vegeta, piper, patrunjel uscat, 1/2 cub knorr pasare.
Preparare:
Se taie ceapa fideluta (feliute mai mari) si se caleste 5 min. in cateva linguri de ulei (se lasa pana incepe sa devina putin sticloasa).
Cand ceapa a devenit putin sticloasa adaugam pulpele de pui, morcovul taiat rondele si ardeiul taiat fideluta (mai mare). Se pune o lingura de vegeta (sau sare), se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic pana se patrunde bine carnea.
Daca legumele si carnea nu isi lasa suficient lichid ca sa fiarba, puteti pune si zeama din borcanul de fasole (inainte sa adaugati zeama, este bine sa o gustati pentru a verifica cat este de sarata, ca sa stiti ce cantitati de sare mai puteti folosi). Eu am adaugat zeama spre sfarsit, pentru ca nu a fost nevoie mai repede.
In timp ce fierbe carnea, va puteti apuca de sos: taiati usturoiul in feliute subtiri si il puneti la prajit intr-o tigaie, cu putin ulei, amestecand mereu sa nu se arda. Intr-o cana de apa fiarta (sau un ibric pe foc) puneti 1/2 cub knorr de pasare si faceti o supica. Dupa ce e gata usturoiul puneti cateva linguri de supa peste el, si il mai lasati sa fiarba 2-3 minute, dupa care puneti faina si amestecati bine pana se inmoaie toata in sosul din tigaie (sa nu va speriati daca se strange ca un gogolot. Incepeti sa puneti supa ramasa, putin cate putin (amestecati energic sa nu se faca cocoloase), pana se desface faina (daca e nevoie mai faceti supa), adaugati smantana, patrunjelul, putin piper si lasati sa dea un clocot dupa care inchideti focul.
Verificati carnea cu o furculita si cand este gata adaugati tecile (daca tecile nu sunt fierte, le puteti adauga mai repede - ale mele erau foarte fierte si s-ar fi faramat) si sosul si lasati sa mai fiarba 5 min. Daca mai este nevoie mai adaugati sare sau piper.
Sosul a fost putin influentat de cel de la friptura cu sos de usturoi, dar merge foarte bine si in aceasta combinatie. Daca doriti mai putin sos puteti reduce cantitatea de supa, sau inlocuiti supa folosita la sos cu lichidul de la fasole - noua ne place mancarea cu mai mult sos, dar pentru voi reteta este adaptabila :).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu