Sotul meu este maaaaare iubitor de usturoi asa ca, in momentul in care am gasit reteta pe blogg-ul Amaliei (reteta se numeste Pui cu 40 de catei de usturoi), am decis ca trebuie neaparat sa o incerc si eu ... a iesit foarte gustos, desi am facut mici modificari, in functie de preferintele noastre.
Ingrediente:
1,500 kg carne de pui (eu am folosit pulpe intregi);
40 catei de usturoi;
6-7 linguri ulei
1 cubulet de unt
1-2 linguri faina
1-2 cani supa de pui ( sau apa + vegeta, sau apa + cub de gaina)- eu am folosit 2 cani pentru a obtine mai mult sos, dar este suficient si 1 cana;
100 ml lapte sau cateva linguri de smantana;
1 lingurita patrunjel (preferabil verde, dar e bun si uscat), cimbru uscat, sare, piper, condiment pentru pui.
Preparare:
Am pus putin ulei intr-0 oala si am prajit carnea pana s-a rumenit putin. Cand carnea a fost rumenita sufiecient am scos-o intr-o tava.
In uleiul ramas de la carne am prajit 4-5 minute cateii de usturoi, am adaugat supa (apa+cub knorr de pasare) si am lasat sa fiarba 1-2 minute.
Am pus amestecul peste carnea de pui, am condimentam cu sare, piper, cimbru, condimente pentru pui, am acoperit cu o folie de aluminiu si am lasat-o la cuptor timp de 30-40 min la foc potrivit (aprox.190 grade). Dupa ce carnea s-a patruns, am luat folia si am mai lasat 10-15 min. la cuptor.
Dupa ce carnea a fost facuta, am scos-o intr-un vas si am pastrat-o la cald. Sosul si usturoiul, le-am pus intr-o craticioara si am adaugat faina (amestecata cu apa si cateva ligurite de smantana) si cubuletul de unt. Am lasat sosul sa fiarba la foc mic 3-5 minute amestecand mereu, pana s-a ingrosat.
Am adaugat patrunjelul in sos, am pus sosul peste pui si l-am servit cu legume scazute.
A fost delicios. Multumesc Amalia pentru reteta :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu