Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

marți, 23 februarie 2010

Ciorba de perisoare

Este una dintre ciorbele noastre preferate, pe care o prepar cu smantana sau sos de rosii, ambele variante fiind delicioase.

 

Ingrediente:
2 morcovi;
1 ardei;
2 cepe (mai mici);
4 cartofi;
1 radacina pastarnac;
500 g carne tocata (vita, porc sau combinate, dupa preferinta);
1-2 oua;
1-2 linguri de faina
3 linguri orez 
4-5 linguri smantana sau 3-4 linguri sos de rosii
1-2 cubur knorr de vita;
marar, leustean, patrunjel;
bors (eu am folosit knorr);
condimente carne tocata;

Preparare:
            Legumele taiate cubulete se pun la fiert cu putina sare sau delikat sau 1-2 cuburi knorr de vita. Carnea tocata se condimenteaza bine, se amesteca cu mararul tocat marunt (uscat daca nu aveti verde), 1-2 linguri de faina (cat sa se lege compozitia), si 1 ou - amestecati bine si lasati carnea sa se odihneasca in frigider pana fierb legumele. 
           Cand legumele sunt aproape fierte faceti bilute din carnea tocata (eu prefer sa le fac mai mici, ca sa nu se desfaca la fiert) si le puneti in ciorba care fierbe in clocot. Cand se ridica perisoarele la suprafata dati focul mai incet, adaugati orezul, borsul si sare (numai daca mai este necesar). Lasati focul mai mic, pana se fierbe orezul, si apoi il opriti (daca legumele sunt fierte tare puteti opri focul si cand orezul este aproape fiert pentru ca se va umfla de la ciorba fierbinte). Lasati ciorba sa se odihneasca 15-20 minute, amestecati smantana cu   1 ou (este f. buna si cu smantana simpla) adaugati 5-10 linguri de ciorba calduta si omogenizati bine. Puneti smantana in ciorba si adaugati verdeata.
          Sfat: daca doriti o varianta mai "dietetica", dar la fel de delicioasa, puteti incerca varianta fara smantana: dupa ce au fiert perisoarele adaugati sos/pasta de rosii, verdeata si lasati sa mai fiarba 5 min.    

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog