Ingrediente:
1 pachet foi cremes din comert (cantitatea de crema o sa fie suficienta pentru jumatate din foi - daca vrei strat gros de crema sau pentru tot pachetul daca vrei un strat mai subtire de crema)
2 plicuri budinca vanilie;
800 ml lapte;
250g smantana pentru frisca (sau frisca lichida);
50g unt;
3-5 linguri zahar;
2 plicuri zahar vanilat;
2 linguri zahar pudra;
2-3 picaturi de esenta de migdale (optional)
Preparare:
Se prepara budinca de vanilie conform indicatiilor de pe pachet, dar folosindu-se numai 800 ml lapte. Cand este gata se incorporeaza untul (o sa faca budinca mai cremoasa) si se lasa sa se raceasca. Intre timp preparam frisca. Dupa ce s-a racit budinca se amesca bine cu frisca pana se formeaza o crema omogena.
Daca doriti, puteti pune si 2-3 picaturi de esenta de migdale ... crema o sa aiba un gust delicios, fara sa se altereze aroma de vanilie.
Se pune prima foaie pe o tava, se adauga crema, se niveleaza si se pune a doua foaie (ca sa se taie mult mai usor, eu am faramitat foaia care trebuie pusa deasupra), se pudreaza cu zaharul si se lasa la frigider pana se consuma (preferabil minim 12 ore, ca sa se taie usor).Sfat: - daca vreti sa fie si mai gustos, peste stratul de crema se poate pune un strat de frisca, si peste frisca foaia faramitata. Eu nu am pus si frisca pentru ca am avut nevoie de o varianta "light".
- daca nu gasiti foi in comert puteti face acasa foi din aluat de foietaj congelat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu