Nu este ciorba de urzici cu care am crescut ( o sa revin si cu acea varianta), dar daca mi-am luat sot ardelean am testat si ciorbica de urzici cu carnati afumati :).
Ingrediente:
- urzici proaspete - aprox. 500 g;
- un carnat afumat;
- 2 cepe;
- orez ( 1 lingura/ litru de ciorba)
- otet;
- 1 ou;
- condimente ( delikat, piper etc.)
- cativa catei de usturoi (dupa gust/preferinta)
Preparare:
Urzicile se aleg si se spala bine cu apa rece.
Ceapa se taie marunt si carnatul felii:
Se caleste ceapa, se adauga carnatul si se mai lasa pentru aprox. 5 min. Se adauga apa fierbinte, urzicile, o lingura de delikat si se lasa sa fiarba. Cand urzicile sunt aproape fierte se adauga orezul (1 ligura pentru fiecare litru de ciorba). Dupa ce a fiert orezul se adauga usturoiul pisat, oul batut cu otet (se fac zdrente din ou) si, daca mai este nevoie, sare.
Ciorba se poate servi alaturi de crutoane bine condimentate (reteta aici).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu