Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

duminică, 8 mai 2011

Ciorba de vacuta cu smantana si tarhon

             Este o ciorba acrisoara, aromata si foarte gustoasa, apreciata mereu de musafiri. Este de fapt o adaptare dupa ciorba de porc ardeleneasca facuta, la solicitarea sotului :)), cu carne de vita. Daca va place, puteti incerca si cu carne de porc, respectand acelasi retetar.





Ingrediente:
            500 g carne (vita sau porc)
            2-3 morcovi
            2 cepe (mai mari)
            1 ardei
            2 oua
            300 g smantana
            tarhon din otet, otet
            delikat, piper boabe, foi de dafin, concentrat de vita;

Preparare:
            Carnea se pune la fiert cu putina sare/delikat, piper boabe si foi de dafin.
            Morcovii (dati pe razatoarea marea), ceapa (taiata fideluta) si ardeiul (taiat fideluta) se calesc in putin ulei pana se inmoaie. Carnea, cand este aproape fiarta, se scoate si se taie cubulete. Daca nu ati reusit sa spumati bine apa in care a fiert carnea, acum este momentul sa o strecurati.
            Se pun carnea si legumele in supa strecurata si se mai dau cateva clocote (sa fie totul fiert bine). Se adauga cubul de concentrat si sare/delikat daca mai e nevoie. Oprim focul si lasam ciorba sa se odihneasca aprox. 20 de min. Intre timp amestecam ouale cu smantana si tocam tarhonul marunt.
           Dupa 20 de minute, cand ciorba s-a mai racit, adaugam smantana (luam cu o lingura ciorba si punem peste smantana, treptat, ca sa nu taiem smantana) si tarhonul. Daca ciorba nu e suficient de acrisoara mai punem otet din tarhon sau otet simplu.

          Se serveste cu ardei iute. 


Pofta buna!

2 comentarii:

Faceți căutări pe acest blog