Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

duminică, 7 august 2011

Dovlecel pane

 Se pregateste repede si se mananca la fel de repede :). 



Ingrediente:

1-2 dovlecei proaspeti;
2 oua;
faina, pesmet, ulei pentru prajit;
sare, piper;
branza/cascaval  
usturoi (optional)

Preparare:

Dovlecelul se curata de coaja (eu am folosit cutitul pentru legume), se taie in felii subtiri (aprox. 1 cm grosime), se sareaza si se pune intr-o strecuratoare (ca sa se scurga apa).


        Intre timp batem bine ouale ( adaugam sare si piper) si pregatim tigaia/cratita in care le vom praji.
        Dupa ce feliile de dovlecel au lasat apa, le scurgem bine (prin preasarea feliilor in palma) si le dam, pe rand, prin faina, apoi prin ou si ultima data prin pestemet (ca la snitele). Feliile astfel pregatite se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se prajesc la foc mic.  
        Cand sunt gata, se scot feliile pe o farfurie pe care am pus hartie absorbanta (ca sa scapam de surplusul de ulei) si punem peste ele branza rasa. Puteti pune si cascaval, dar eu prefer branza pentru aceasta reteta ...are gust mult mai puternic.
        Daca doriti, puteti pune si putin mujdei. 

        Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog