Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

joi, 8 septembrie 2011

Conopida pane



Am cumparat o conopida maaare si m-am apucat de incercat retete :). In final am facut Conopida pane, Conopida gratinata si Musaca de conopida cu carne si branza (gasiti aici toate retetele).


Ingrediente:

500 g conopida
2 oua
faina, pesmet
sare, piper, boia
ulei pentru prajit


Preparare:

Am spalat bine conopida si am fiert-o 5-10 min in apa cu sare (cat sa fie fiarta, dar sa nu se desfaca foarte tare). Pana s-a fiert conopida am amestecat ouale cu faina (compozitia sa fie cam ca cea de clatite, sa se poata "tine" pe conopida) si am pus condimentele. Cand conopida a fost gata am desfacut-o in "buchetele" pe care le-am pregatit ca pe snitele: le-am dat prin amestecul de ou si apoi prin pesmet si le-am prajit in ulei incins. Le-am scos pe un prosop de hartie (pentru a scapa de surplusul de ulei) si le-am servit ca si garnitura.

Se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa atat ca si garnitura cat si mancata singura.





Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog