Am cumparat o conopida maaare si m-am apucat de incercat retete :). In final am facut Conopida pane, Conopida gratinata si Musaca de conopida cu carne si branza (gasiti aici toate retetele).
Ingrediente:
500 g conopida
2 oua
faina, pesmet
sare, piper, boia
ulei pentru prajit
Preparare:
Am spalat bine conopida si am fiert-o 5-10 min in apa cu sare (cat sa fie fiarta, dar sa nu se desfaca foarte tare). Pana s-a fiert conopida am amestecat ouale cu faina (compozitia sa fie cam ca cea de clatite, sa se poata "tine" pe conopida) si am pus condimentele. Cand conopida a fost gata am desfacut-o in "buchetele" pe care le-am pregatit ca pe snitele: le-am dat prin amestecul de ou si apoi prin pesmet si le-am prajit in ulei incins. Le-am scos pe un prosop de hartie (pentru a scapa de surplusul de ulei) si le-am servit ca si garnitura.
Se prepara foarte usor si este extrem de gustoasa atat ca si garnitura cat si mancata singura.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu