Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
100 ml ulei
6 lg de zahar
2 lg de cacao
4 lg de faina
1 pachet praf de copt
Pentru crema:
500 g branza proaspata de vaci
200g unt
150 g zahar
esenta de vanilie
Pentru glazura:
850 ml Fanta (eu am folosit Granini de portocale)
2 plicuri de budinca de vanilie
5 linguri de zahar
Preparare:
Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25) - eu am folosit tava de la aragaz pentru ca vroiam o prajitura mai "mare", dar va sfatuiesc sa faceti intr-o tava de dimensiunea 35x25, sau, daca folositi o tava mai mare sa faceti mai multa crema de branza.
Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min). Se lasa sa se raceasca in tava.
Untul (putin lichefiat) se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza, esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine. Iese o crema f buna.
Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.
Glazura
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul. Am pus doar 850 ml de suc pentru a ne asigura ca va fi tare cand se va raci. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca si cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.
Se lasa la rece pana se intareste glazura (aprox. 2 ore sunt de ajuns) si apoi o taiem dupa preferinte (nu am sectiune pentru ca nu am ajuns sa tai eu prajitura :) )
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul. Am pus doar 850 ml de suc pentru a ne asigura ca va fi tare cand se va raci. Se amesteca pe foc pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca si cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.
Se lasa la rece pana se intareste glazura (aprox. 2 ore sunt de ajuns) si apoi o taiem dupa preferinte (nu am sectiune pentru ca nu am ajuns sa tai eu prajitura :) )
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu