Ingrediente:
500 g ficatei de puifelii de bacon/sunca presta/slanina
1 lingura de ulei
sare, piper
1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Ficateii se spala bine, bine de sange si se desfac in bucati. Intr-o tigaie de teflon (fara ulei) punem ficateii si ii tinem 1 min pe fiecare parte - nu trebuie prajiti, doar sa isi schimbe culoarea.
Dupa ce toti ficateii au trecut prin tigaie, incepe operatiunea de "asamblare":
In fiecare felie de bacon/sunca presata/sunca se pune o bucata de ficat (felia nu trebuie sa cuprinda in totalitate ficatul, ca la rulou, ci sa-l protejeze sa nu se usuce la copt) si se prinde cu o scobitoare.
Ficateii inveliti se pun in tava, se condimenteaza cu sare si piper (sau condiment pentru pui) si se baga la cuptor, temperatura medie, pentru 15-20 min. Ca sa nu se prinda, in tava punem o lingura de ulei si putina apa (cat sa acopere fundul la tava).
Cand sunt aproape gata se stropesc cu putin vin si se mai lasa 5 min la cuptor
Sfat:
- daca nu aveti timp sa prindeti fiecare bucata cu scobitori puteti sa ii insirati pe o tepusa de frigarui;- ca sa fie mai "suculenti" acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dupa 10 min o scoateti, ii stropiti cu vin si ii lasati pana se rumenesc putin (cu grija sa nu se usuce);
- pentru invelit este de preferat sa folositi un mezel cu putina grasime (ex. bacon) ca sa nu se usuce la cuptor; daca folositi muschi sau sunca presata este de preferat sa folositi folia de aluminiu;
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu