Ingrediente:
4 pulpe
7-8 cartofi
100 g ciuperci (aprox);
condiment pentru friptura de pui
delikat, ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Taiem cartofii pe lungime in 4 sau 6 bucati (in functie de marime) si ii punem in tava. Peste cartofi aruncam cateva ciuperi si apoi adaugam apa (cat sa acopere cartofii in proportie de trei sferturi), putin ulei, delikat si piper (sare adaugati numai daca delikatul nu e suficent de sarat). Asezam pulpele peste cartofi, condimentan si introducem tava in cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 min.
Spre deosebire de pulpele facute in punga, aici trebuie sa mai verificam din cand in cand carnea si sa mai stropim pulpele cu lichidul format in tava.
Cand pulpele sunt rumenite si cartofii moi, cina e gata :). Pulpele merg foarte bine insotite de salata sau castraveti/ardei murati.
Eu am avut ardei copti - stropiti cu ulei, otet si putina sare - au mers de minune.
Sfat:
- ca sa se patrunda bine pulpele (mai ales daca sunt inghetate) cand le puneti in tava sa le patrundeti bine cu o furculita sau un cutit;- daca temperatura la cuptor e mai mica, dar constanta, carnea se va patrunde mai bine - daca temperatura e prea mare se rumenesc la suprafata, dar raman crude in interior.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu