Ingrediente:
- pui/gaina pentru grill;- 500 g ficat de pasare (puteti folosi si picat + pipote)
- 200 g de ciuperci
- 1-2 cepe
- 1-2 linguri de pesmet (daca va fi nevoie sa "ingrosati" umplutura)
- condimente: sare, piper, curry, condimente pentru carne de pui etc.
- marar sau patrunjel proaspat;
- 1-2 oua;
Preparare:
Punem ficateii la fiert (nu mult, max. 10 min. pentru ca se fierb foarte repede). Ceapa si ciupercile le taiem feliute si le punem la calit.
Ficateii fierti si scursi, ceapa si ciupercile calite, se dau prin masina de tocat carne (sau blender). In pasta obtinuta punem ouale, sare, piper, verdeata taiata marunt. Daca umplutura e prea moale, puteti adauga 1-2 linguri de pesmet.
Acum, ca avem umplutura gata, sa pregatim personajul principal :).
Dupa ce am terminat cu umplutura, coasem puiul si il "masam" frumos cu un amestec de condimente si ulei.
Puiul astfel aromatizat il acoperim cu folie de aluminiu si il bagam in cuptorul incins pentru aprox. 30 min, la 180 grade.
Dupa 30 min. verificam daca s-a patruns carnea si, daca este totul ok, luam folia si il mai lasam, la foc mai mic, pentru aprox 20 min. (in functie de cuptor), ca sa faca o crusta frumoasa (din cand in cand il ungem cu sosul din tava).
Cand este gata il scoateti din cuptor si il serviti ... cum va place :).
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu