Reteta am facut-o dupa "indicatiile" de pe pachetul de foi de lasagna, pe care le-am modificat putin, in functie de preferintele noastre.
Ingrediente:
- 10 foi de lasagna (eu am folosit Barilla);
- 450 g carne tocata (am folosit amestec);
- 200g sos de rosii;
- 50g unt;
- 50 g morcovi;
- 50 g ceapa;
- 25g ulei;
- 20g faina;
- cascaval (parmezan)
- cateva frunze de dafin;
- 1.5 litri de supa de legume;
- 1 pahar de vin alb sec;
- sare si piper
- chilli
Sos bechamel:
- 0.9 ml lapte;
- 50g unt;
- 50g faina;
- nucsoara si sare
Preparare:
Umplutura:
Se calesc ceapa, morcovul si usturoiul, pentru 5 min, apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa 5 min. Adaugam vinul si lasam sa totul pe foc pana se evapora tot vinul. Punem sfaina si supa si lasam sa fiarba, la foc mic, pentru aprox. 1 h (eu am pus supa treptat si nu a fost nevoie de toata cantitatea). Cand carnea e fiarta adaugam sosul de rosii (sau rosii taiate marunt) si restul de condimente.
Sosul:
Topim untul intr-o tigaie, adaugam faina si amestecam bine. Turnam laptele fierbinte peste si amestecam rapid, ca sa nu apara cocoloase. Lasam amestecul sa dea in clocot, il luam de pe foc si adaugam sare si nucsoara, dupa gust.
Lasagna:
Ungem cu unt o tava. Punem cateva linguri se sos bechamel, il intindem bine, si punem peste el 2 foi de lasagna (ar fi bine ca foile sa nu se aseze "fix" in tava, pentru ca vor creste 1-2 cm in lungime). Peste foi punem un strat de carne, 2 linguri de sos si presaram cu cascaval (parmezan).Continuam la fel si cu celelalte foi si cu umplutura, ultimul strat fiind de carne, sos si cascaval.
Se pune tava la 200 grade, pentru 25-30 min. (in functie de cuptor).
Sfat:
Cititi cu atenti indicatiile de pe cutie, unele foi de lasagna trebuie lasate in apa inainte de utilizare. Cele pe care le-am folosit eu se pun exact cum sunt in cutie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu