Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

duminică, 14 martie 2010

Creier pane

           In fiecare an cand se taie porcul atat parintii mei cat si ai sotului pastreza creierul pentru cei care au nevoie de asa ceva, adica noi :)). Ne place foarte mult, asa ca am profitat de ocazie cand am primit o punga de creier, si am preparat creier pane. L-am servit cu o portie generoasa de legume.


Ingrediente:

500 g creier
2 oua
faina, pesmet
condimente carne porc, sare, piper
ulei pentru prajit.

Preparare:
Creierul se pune intr-un vas cu apa rece si se spala de sange (daca este nevoie il tinem in apa rece 1-2). Daca considerati ca e nevoie puteti sa ii taiati pielita, ca sa se curete bine - la mine nu a fost nevoie pentru ca era curatat bine - sarati si piperati.
Se bat bine ouale, adaugam sare, piper si putin condimet.
Se procedeaza ca la snitel: bucatelele de creier se dau prin faina, apoi prin ou, si in final prin pesmet.

Cand uleiul este incins punem creierul in tigaie si il prajim la foc mediu. Se prajeste repede, dar focul nu trebuie sa fie prea mare, ca sa se patrunda creierul fara sa se arda prea tare crusta. Cand crusta devine rozalie se scoate pe hartie absorbanta. Se poate servi cald sau rece.


Sfat:
Am vazut retete in care creierul era fiert 10 min. in apa cu sare si racit inainte sa fie trecut prin faina, ou si pesmet. Eu nu l-am fiert pentru ca ma grabeam si a iesit foarte bun si asa. Data viitoare, poate o sa reusesc sa il fierb ca sa vad diferenta.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog