Ingrediente:
500g carne tocata (eu am folosit amestec);
8 cartofi mai mari;
2 cepe mari;
sare, piper, sos de rosii, marar (preferabil verde);
ciuperci (optional) - eu am pus ca sa scap de ele din frigider;
2 oua;
100 g smantana/lapte (eu am folosit lapte, dar daca sanatatea va permite puneti smantana);
sos de rosii (optional)
sos de rosii (optional)
Preparare:
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Intre timp facem umplutura: ceapa taiata se caleste pana devine sticloasa (daca vreti sa folositi si ciuperci, acum le adaugati si pe ele) si se adauga carnea tocata. Cand carnea este aproape gata punem sosul de rosii (2-3 linguri), sare, piper si mararul tocat si lasam sa mai fiarba 2-3 min.
Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare. Intr-o tava punem ulei, cat sa acoperim fundul tavii, punem primul strat de cartofi ( jumatate din cantitate), carnea tocata si ca ultim strat restul de cartofi. Ouale batute si amestecate cu smantana si sos de rosii se pun peste cartofi si se baga tava la cuptor. Se lasa in cuptor 40-50 min, la foc mediu.
Sfaturi:
- daca puneti carne de porc sau amestec puteti folosi mai putin ulei, ca sa nu iasa compozitia grasa;
- cartofii ii puteti taia si rondele sau felii mai groase;
- mararul si ciupercile sunt optionale, dar ii dau mancarii un plus de aroma;
- daca nu folositi smantana puteti pune lapte in ouale batute;
- daca nu va e teama de nr. de calorii, cu 5 min. inainte sa scoateti tava din cuptor puneti un strat de cascaval ras.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu