Ingrediente:
2 cepe;
1 ardei;
1 morcov;
3-4 linguri ulei
300 g ciuperci (preferabil proaspete);
200 g mazare (congelata sau din conserva) - eu nu am avut de data asta;
2 masuri (cana) orez;
foi de dafin;
piper boabe;
1 cub knorr gust de gaina;
patrunjel verde;
Preparare:
Taiem ceapa fideluta si o punem sa se caleasca in ulei (daca nu aveti restrictii puteti sa puneti ulei cu generozitate, deoarece orezul va avea gust mai bun). Adaugam ardeiul taiat fideluta, morcovul dat pe razatoare, ciupercile taiate feliute, mazarea (daca este congelata o adaugati acum, daca este din conserva la sfarsit ca sa nu se sfarame prea tare). Orezul il spalam bine si il punem peste legumele calite (nu foarte tare). Lasam orezul sa se prajeasca 1 min., amestecand mereu sa nu se prinda..
Intr-un vas facem o supa din concentratul de gaina si apa (se pun 2 masuri de apa pentru 1 masura de orez) si se pune jumatate din cantitatea de supa peste orez. Se adauga piperul boabe, foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic, mestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Completati lichidul din orez pana terminati cantitatea de supa pregatita (daca orezul absoarbe mai mult lichid mai preparati supa). Cand bobul de orez este aproape fiert, va asigurati ca mai este putin lichid in orez, opriti focul si il acoperiti cu un capac - in 10-20 min. orezul va fi gata. Adaugati patrunjelul verde si il puteti servi.
Sfat: - daca nu aveti timp sa il supravegheati puteti sa puneti toata supa in orez si sa bagati cratita in cuptor - sigur nu se va prinde si trebuie numai sa il supravegheati sa aiba in permanenta lichid;
- daca aveti musafiri puteti sa puneti orezul pe farfurie sub forma de mingiuta (il modelati cu lingura) si presarati putin patrunjel verde;
- este o garnitura foarte buna pentru preparatele din peste, si nu numai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu