Saptamana trecuta am avut una din zilele alea cu foarte multa treaba si cu frigiderul gol, asa ca am improvizat si am pus intr-o punga de copt atat carnea cat si legumele pentru garnitura. Friptura s-a facut repede, nu a trebuit sa stau langa cuptor, si a fost foarte gustoasa.
Ingrediente:
7-8 pulpe de pui (se poate si altfel de carne);
3-4 cartofi;
1 morcov;
1 ardei;
1 ceapa mare (sau 2 mai mici);
200-300g ciuperci proaspete;
condiment pui, foi de dafin, sare, piper, 1/2 pahar vin;
Preparare:
Cartofii i-am taiat pe lungime in 4-6 felii (in functie de marimea cartofului), morcovul l-am taiat betigase, ardeiul si ceapa fideluta, iar ciupercile in felii mai groase.
Am spalat carnea, am condimentat-o si am pus totul in punga: intai carnea, apoi legumele, foile de dafin, condimentele si vinul. Am inchis punga si am rasturnat-o de cateva ori ca sa se omogenizeze vinul cu condimentele.
Am pus punga intr-o tava, am intepat-o de cateva ori, cu o scobitoare, si am bagat-o la cuptor pentru 40-60 min la 180 grade.
Sfat: Legumele trebuie taiate in bucati/felii mai groase ca sa nu se inmoaie prea tare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu