Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

Sa bucatarim ... ca la mama acasa :)

duminică, 14 martie 2010

Pulpe cu legume la punga

Saptamana  trecuta am avut una din zilele alea cu foarte multa treaba si cu frigiderul gol, asa ca am improvizat si am pus intr-o punga de copt atat carnea cat si legumele pentru garnitura. Friptura s-a facut repede, nu a trebuit sa stau langa cuptor, si a fost foarte gustoasa.

Ingrediente:
7-8 pulpe de pui (se poate si altfel de carne);
3-4 cartofi;
1 morcov;
1 ardei;
1 ceapa mare (sau 2 mai mici);
200-300g ciuperci proaspete;
condiment pui, foi de dafin, sare, piper, 1/2 pahar vin;

Preparare: 

     Cartofii i-am taiat pe lungime in 4-6 felii (in functie de marimea cartofului), morcovul l-am taiat betigase, ardeiul si ceapa fideluta, iar ciupercile in felii mai groase.
    Am spalat carnea, am condimentat-o si am pus totul in punga: intai carnea, apoi legumele, foile de dafin, condimentele si vinul. Am inchis punga si am rasturnat-o de cateva ori ca sa se omogenizeze vinul cu condimentele.
          
      Am pus punga intr-o tava, am intepat-o de cateva ori, cu o scobitoare, si am bagat-o la cuptor pentru 40-60 min la 180 grade.

      Sfat: Legumele trebuie taiate in bucati/felii mai groase ca sa nu se inmoaie prea tare.
  

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog