O varianta rapida si sanatoasa de preparare a pestelui.
Ingrediente:
4 pesti eviscerati sau trunchi (eu am folosit merluciu, dar merge orice fel, preferabil cu putine oase);
500 g de legume congelate (morcovi, mazare)
1-2 cepe mari
foi de dafin, piper, delikat (legume), magheran, sare, condiment peste;
sos de rosii, ulei;
Preparare
Pestele se spala bine, se sareaza si se pipereaza (sau folositi condiment pentru peste). Punem intr-o tava putin ulei (cat sa acopere fundul), 1/2 cana de apa, se adauga legumele congelate, ceapa taiata solzisori, foi de dafin, magheran, delikat si pestele deasupra. Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor.
La cuptor se lasa 30-40 min (in functie de grosimea pestelui) la foc mediu, dupa care se scoate folia de aluminiu, se adauga sosul de rosii, se potriveste sosul de sare si condimente si se mai lasa 10 min la cuptor.
Sfatul meu: Daca nu aveti, sau nu folositi, legume congelate reteta merge foarte bine si cu legume crude, taiate rondele ,sau puteti folosi numai ceapa si morcov, dar puneti mai multa ceapa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu