De 8 martie sotul mi-a facut o surpriza frumoasa si a gatit el cina: creveti si fructe de mare, dupa o reteta care este perfecta pentru situatiile in care vreti sa gatiti fructe de mare pentru o persoana mai conservatoare, fiind o combinatie de clasic si nou. I-am servit cu orez.
Ingrediente:
500 g creveti si fructe de mare (mixt de la supermarket);
2 cepe mari;
5 catei de usturoi;
sare/vegeta, piper, putin vin, patrunjel;
Preparare:
Fructele de mare si crevetii se decongeleaza si se spala bine. Ceapa, taiata fideluta, se caleste in cateva linguri de ulei. Cand ceapa este gata (sticloasa) se pun crevetii si fructele de mare.
Se adauga usturoiul pisat, sare/vegeta, piper si se lasa sa se intrepatrunda aromele (5-10 min). Cand e totul gata se adauga cateva fire de patrunjel taiat marunt (sau uscat) si putin vin si se ia de pe fov. Se lasa 5min. sa intre in compozitie aromle de vin si patrunjel.
Sfatul meu:
- daca cumparati creveti fierti (portocalii nu gri) nu ii lasati prea mult pe foc deoarece pot sa devina tari/cauciucati;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu